Dit ben ik!

Hoe kan ik de geschiedenis van Noord-Brabant aantrekkelijk maken voor een breed publiek? Op die vraag probeer ik steeds weer een antwoord te vinden.

In deze zoektocht kan ik mijn jarenlange ervaring in de educatieve uitgeverijwereld koppelen aan mijn voorliefde voor Brabant en het Brabants erfgoed. Een voorliefde die is ontstaan in het Peelgebied, waar ik geboren en getogen ben. Na enkele jaren buiten Brabant gewoond te hebben, voelde de verhuizing naar Tilburg als thuiskomen. En dat terwijl de afstand tot mijn geboortegrond nauwelijks kleiner geworden was...

Het is me wel duidelijk: ik heb iets met Brabant. En dat 'iets' wil ik graag met anderen delen. Daarom deze site, die antwoord geeft op vragen die je misschien nog nooit gesteld hebt, maar daarom niet minder interessant zijn. Bijvoorbeeld:

  • In welk Brabants kasteel werd de eerste vrouw van Willem van Oranje geboren? (antwoord)
  • Bij wie werd Hub van Doorne - de latere medeoprichter van DAF - vlak na de Eerste Wereldoorlog chauffeur en monteur? (antwoord)

Veel dwaalplezier!

Miranda van de Mortel